Hvad betyder manglende morgenrejsning?

Manglende morgenrejsning

Jeg ser mænd i klinikken, der ikke har morgenrejsning. For nogle er det helt normalt. For andre er det nyt eller noget der er sket over tid.

Er det nyt for dig eller noget du har observeret over tid, anbefaler jeg altid, at du får tjekket op på, hvorfor det har ændret sig. Det er vigtigt, du finder frem til årsagen.

Grunden er, at når morgenrejsningen forsvinder, kan det være tegn på kronisk og uopdagede sygdom. Derfor anbefaler jeg altid et sundhedstjek hos egen læge. 

Hvorfor får du morgenrejsning?

Morgenrejsning opstår helt naturligt hos de fleste mænd. Det sker under den såkaldte drømmesøvn, REM-søvnen, hvor du har et større bevidsthedsniveau end i de andre søvnstadier. I dette søvnstadie frigør hjernen en mindre mængde af signalstoffet noradrenalin, end den gør i løbet af dagen.

Noradrenalin er et stof, som normalt får blodkarrene til at trække sig sammen, så der ikke opstår erektion. Når hjernen frigør mindre af stoffet, bliver blodgennemstrømningen i hele kroppen automatisk større, det betyder, at der opstår morgenrejsning helt naturligt. En naturlig og fysiologisk mekanisme.

Hvad er grunden til, at morgenrejsningen ændrer sig eller helt udebliver?

Svingende eller manglende morgenrejsning kan skyldes flere årsager. Som regel drejer det sig om forkalkninger eller forsnævringer i dine blodklar.

Karrene i penis er særligt små. Derfor stopper de til, som noget af det første sted i kroppen – det kan gå ud over din morgenrejsning.

Ændringerne i din morgenrejsning kan også være et resultat af en uhensigtsmæssig livsstil.

Når du kommer til mig i min klinik, kigger vi sammen på følgende parametre:

  • motion
  • søvn
  • kost
  • arbejdspres
  • manglende søvn
  • bagvedliggende sygdom som diabetes eller forhøjet blodtryk

Samtalen omkring ovenstående parametre fortæller mig noget om, hvordan du lever. Måske kan vi skrue på noget, så du får din morgenrejsning igen. Du kan være ganske rolig jeg er ikke ude på at tage noget fra dig, du holder af som fx: Vinen, de røde bøffer og saucen. Men alt med måde.

Hvad hjælper på manglende morgenrejsning?

Det der vil hjælpe dig afhænger af årsagen til din manglende morgenrejsning. Der er nemlig flere årsager, der spiller ind. Derfor er det alfa og omega, at du får råd og vejledning til at finde årsagen eller årsagerne.

For eksempel kan for meget alkohol i det hele taget eller bare en enkelt aften spænde ben for en morgenrejsning.

Det kan også skyldes, at du har dårligt kredsløb, enten som følge af din alder, uopdaget sygdom eller for mange år med for stillesiddende arbejde og usund kost.

Selv var jeg tvunget til at omlægge min livsstil – men kun lidt, da jeg levede med rejsningsbesvær. Her forsvandt min morgenrejsning også. Jeg blev bevidst om, at motionere med pulsen oppe et par gange om ugen, og at jeg skulle spise mere varierede. Det gav pote.

Kan medicin hjælpe?

Før Viagra kom på markedet behandlede mange læger rejsningsproblemer med stoffer, som blokerede noradrenalinens virkning.

Jeg anbefaler dog ikke medicinsk behandling til mænd, der oplever manglende morgenrejsning.

Fordi potensfremmende midler oftest holder op med at virke over tid, og fordi medicin kan give ubehagelige bivirkninger.

Dem havde jeg selv i den periode af mit liv, hvor jeg ikke kunne få den op at stå. Jeg hører det samme fra en del af de mænd, der kommer til behandling her i klinikken.

Hør min historie, og hvad bivirkninger gjorde ved mig i podcastepisoden: Per levede med rejsningsproblemer i 12 år.

Fokuseret shockwave har dokumenteret effekt

Det geniale ved fokuseret shockwave er, at lydbølgerne bearbejder aflejringerne og nedbryder eventuelle kalkdannelser i blodkarrene. Det betyder, at blodkarrene igen kan udvide sig, og blodet kan strømme til. Derfor oplever 9 ud af 10 mænd effekt med denne behandling. Kort sagt: Behandlingen giver nyt liv til dine blodårer.

Læs min artikel om: Fokuseret shockwave

Faktum er:

Du har morgenrejsning, fordi din hjerne om natten frigør mindre af stoffet, noradrenalin, end i løbet af dagen. Dermed bliver blodgennemstrømningen i hele kroppen automatisk større, og så opstår morgenrejsningen helt naturligt.

Manglende morgenrejsning kan skyldes fysiske årsager som tilkalkninger eller forsnævringer i dine blodkar. Der skal ikke så meget til i penis, fordi her er karrene små.

Manglende morgenrejsning kan skyldes alkohol, stress, usund kost, rygning, inaktiv livsstil.

Forfatteren til artiklen er: Per Andersen

Per Andersen, potensekspert Hercules & Co

Jeg hedder Per. Jeg ejer klinikken Hercules&Co. Jeg ved, at min behandling virker. Jeg har prøvet den på mig selv. Jeg ved, hvad der skal til. Det hele starter med en fortrolig samtale. Læs mere om min baggrund, mine uddannelser og meget andet her.