Kan ikke få den op at stå

Det er almindeligt, hvis du oplever, at du ikke kan få den op og stå.

Faktisk sker det for hver anden mand over 40 år. Jeg er endda af den overbevisning, at 98% af alle mænd på et eller andet tidspunkt oplever det i deres liv. Enten enkeltstående, flere gange eller hele tiden.

Rejsningsproblemer er et udtryk for, at du ikke kan få eller holde rejsningen. Det kan opstå pludseligt, eller det kan ske over tid - der kan faktisk være tale om gradvis forværring over år.

Uanset om du oplever det en enkelt gang eller ofte, så er det en virkelig frustrerende situation, når det sker. Det ved jeg alt om, jeg levede med det i 12 år.

Vil du problemet til livs, handler det om at være løsningsorienteret. For når du kender årsagerne til, at den ikke vil op at stå, så er det langt nemmere at løse.

Du kan skifte pæren igen og igen,
men det hjælper ikke, hvis det er stikkontakten, den er gal med.

Hvorfor kan du ikke få den op at stå?

I praksis arbejder jeg med 3 hovedårsager, fordi det oftest er dem, jeg møder i min klinik.

 1. Åreforkalkning. Det hænger fint sammen med, at nyere forskning også viser, at ca. 80% af rejsningsproblematikkerne er på baggrund heraf.
 2. Type 2 diabetes (gammelmandssukkersyge). Her falder eller forsvinder både nerver og blodkarrenes evne. I Danmark er der ca. 252.000, der har Type 2 diabetes. Derudover er der ca. 76.000, som ikke ved, at de har Type 2 diabetes. Ud af alle dem er over halvdelen mænd. Det vil sige, at der er mere end 164.000 mænd med Type 2 diabetes.
 3. Præstationsangst. Denne årsag tillægges typisk den yngre generation (under 40 år). Dog kan årsagen sagtens være en kedelige følgesvend gennem livet – den kan bl.a. afhænge af, hvor positiv din seksuelle debut var, og hvordan oplevelserne sidenhen har været. Jeg oplever lige så tit i klinikken, at præstationsangst er en følgesvend, der støder til, når rejsningen af penis udebliver.

Typisk kobles åreforkalkning og diabetes sammen med nedsat fysisk aktivitet, mad-, alkohol- og rygevaner, mens præstationsangst er frygten for at fejle eller være utilstrækkelig på lagnerne.

Har du ikke lyttet til podcasten: Op og stå med Per & Nadjaliva, episode 7, som handler om diabetes og rejsningsproblematikker, kan jeg varmt anbefale det.

De forskellige årsager kan overlappe eller påvirke hinanden, og kan derved have direkte eller indirekte indflydelse på din rejsning. Det er sjældent, at det kun er en årsag, der gør sig gældende.

Det kan eksempelvis være et sammensurium af manglende fysisk aktivitet, medicinering, smerter, søvn, stress, alkohol, rygning, lyst, arbejdsforhold eller private forhold.

Eksempelvis kan manglende søvn påvirke dig både fysisk og mentalt. Søvn stimulerer til fysisk afspænding, genopbygning, energiopladning og mental afbalancering. Med et ord revitaliseres vi med af en god nats søvn. Det modsatte sker, når søvnen udebliver, og det kan over tid påvirke evnen til at få rejsning og lyst.

Ovenstående eksempel betyder ikke, at der ikke kan være andre ting, der har indflydelse på din rejsningsevne.

Det kan for nogen være en uoverkommelig opgave at løse alene, når du skal finde ud af, hvad du skal have hjælp til, og hvad du selv kan gøre. For det er herefter lige så vigtigt, at rækkefølgen af tiltag prioriteres således, at de understøtter hinanden.

Jeg ved, hvad jeg taler om, jeg levede med rejsningsproblemer i 12 år. Jeg var alene i processen og om at finde løsningerne. Men det er også grunden til, at jeg kan hjælpe dig.

Det hele starter med en uforpligtende og fortrolig samtale. Jeg stiller alle spørgsmålene. Du skal blot sidde et sted, hvor du kan svare frit. Dine svar er med til at afklare, hvilke indvirkninger, der er i spil på din manglende eller svingende rejsning. I samtalen giver jeg dig et bedre overblik over din problematik. Du vil på den måde kunne forkorte din tid med rejsningsproblemer. Måske vil du også have gavn af behandling med fokuseret shockwave.

I min verden er der ingen grund til at slås med rejsningsproblemer længere end højst nødvendigt. Bestil en samtale med mig ved at trykke på knappen nedenfor.

Hvorfor kan du ikke holde den stiv?

Blodtilførslen til penis er altafgørende for kvaliteten af din rejsning, og om du kan holde den stiv. Kernen i hvorfor du får rejsningsproblemer er: At tilløbet af blod til penis er mindre end afløbet. Altså blodet løber hurtigere væk, end det kommer til. Det betyder, at der er for lidt blod i svulmelegemerne, og det gør, at du enten har en penis der er halvstiv, slap eller hurtigt taber gejsten.

Lad mig komme med nogle eksempler på, hvad der kan spænde ben for, at det bliver svært for dig at holde en rejsning:

Fysiske faktorer

 • Hjertet pumper ikke nok blod rundt i kroppen til, at svulmelegemerne fyldes hurtigt og tilstrækkeligt. Derfor bliver det svært for dig at få eller holde en rejsning.
 • Blodkarrene i penis kan ikke udvide sig nok til, at svulmelegemerne fyldes hurtigt og tilstrækkeligt. Derfor bliver det svært for dig at få eller holde en rejsning.
 • Du har en ganske god rejsning, men efter et stykke tid oplever du, at den begynder at falde. Her panikker de fleste mænd og spænder i alt, hvad de har. Spændingen i muskulaturen gør desværre det, at den lukker af for eventuel ny blodforsyning til penis. Derfor bliver det svært for dig at holde rejsningen.

Neurologiske faktorer

 • Stimulering af penis mærkes mindre, det betyder, at lystcentret ikke aktiveres. Derfor bliver det svært for dig at få eller holde en rejsning.

Hormonelle faktorer

 • For lidt testosteron betyder, at overskud og lyst dæmpes. Og når det er sagt, er det alligevel ikke muligt at sammenligne testosteron og lyst direkte. Oftest er der flere hormoner i spil, som medvirkende faktorer til en rejsning.

Psykologiske faktorer

 • Præstationsangst hvor ”klappen går ned” ligesom til eksamen. Det påvirker lystcentrets evne til at afspænde og udvide blodkarrene. Til trods for, at du har lyst. Derfor bliver det svært for dig at få eller holde en rejsning.

Hvad kan du gøre, når du ikke kan få rejsning?

Det kræver ganske enkelt: Handling. Og når det er sagt, så er det slet ikke så enkelt. Fordi det er forbundet med at skulle forandre noget. Men det er der, nøglen ligger.

Måske har du allerede læst, set, hørt om alverdens tiltag, og har løbet panden mod en mur. Jeg kender det fra mig selv. Jeg havde panden mod muren mange gange gennem de 12 år, jeg ikke kunne få den op at stå. I dag ved jeg, at diverse tiltag skal kombineres med andre tiltag og helst i den rette rækkefølge.

Jeg ved, det ikke er nemt at stå på midten af banen. Jeg gjorde det selv og rendte forvirret rundt, fordi jeg ikke kunne navigere i det hav af muligheder, der lå. Jeg manglede en træner på sidelinjen, som kunne se og belyse årsagerne og løsningerne.

Nøglen til at løse rejsningsproblematikken er gennem handling ved at opsøge muligheder, skabe overblik for at du kan komme i mål og få kontrollen og din rejsning tilbage.

Uden handling - ingen forvandling

Hvis din krop var din bil, havde du kørt den til mekanikeren for længst. Han ville hjælpe dig med at skabe overblik over årsagerne til, hvorfor den ikke kører eller har mislyde. Mekanikeren ville fortælle dig, hvad der skulle udføres, for at den kunne komme til at køre godt igen.

Det handler om, at du som chauffør har brug for at være tryg, når du sætter dig bag rettet. Du har brug for at stole på, at din bil fungerer og er driftssikker, så du ved, at du kommer fra A til B og kan slappe af og nyde turen imens.

Det samme gælder din rejsning. Den har du også brug for at have tillid til, så du kan nyde turen på lagnerne!

Min erfaring og mit arbejde med mænd med rejsningsproblemer kommer dig til gode. For jeg ved, at hverken behandling med fokuseret shockwave, kost- eller andre livsstilsændringer kan stå alene.

Hvis du vil genvinde rejsningen og har mod til at tage det første skridt, så tager jeg gerne en uforpligtende og fortrolig samtale med dig. Klik her, og udfyld formularen.

Hvornår mister mænd potensen?

Min erfaring fra klinikken er, at mænd mister potensen, når de står i en situation, der gør dem handlingslammede. Det skal forstås på den måde, at du som mand oplever, at du ikke kan se muligheder eller kan gennemskue, hvilke løsninger der er.

Det er årsagen til impotens.

Følelsen af afmagt på grund af den manglende ”kontrol” over rejsningen eller den nedsatte evne til at styre den, kan få dig til at føle dig mindre attraktiv. Det præger selvværdet, og den måde du bærer dig selv på både fysisk og mentalt i mange af livets situationer. Lad det ikke rodfæste sig. For der er ingen grund til at miste potensen, når der er mulighed og løsninger for at få den tilbage.

Det er ikke alle, der kan løse rejsningsproblematikken selv. Det kan derfor være en mulighed at vende det med vennerne, partneren eller kollegaerne. Det kan uden tvivl blive en kilde til inspiration, hvis du kan.

Er du ikke der, så tag fat i din læge, mig eller en anden specialist. Tør du ikke tale med nogen om dine rejsningsproblemer, vil jeg her præsentere dig for 3 mænd.

Jeg håber, det giver dig mod til at tale, handle og bede om hjælp.

Mød Morten på 58 år

Problematik: Morten har de sidste 2½ år ikke kunne få rejsning, heller ikke med piller. Jeg taler med Morten og i samtalen kommer det frem, at han sover for lidt. Han er presset i sin virksomhed pga. sin samarbejdspartner og læser samtidig på ny uddannelse. Han har tabt 45 kg og er ikke fysisk aktiv. Han har haft Type 2 diabetes i 15 år, som han er i behandling for. Og han har forhøjet blodtryk. Han er i nyt forhold på sjette måned.

Plan: Vi aftaler, at Morten skal afslutte sit studie og finde en løsning på arbejdspresset. Herudover skal han træne kredsløbstræning og styrketræning for at forbedre sit blodtryk. Derudover skal han i behandling med fokuseret shockwave hos mig.

Resultat: Efter de første tre behandlinger med fokuseret shockwave kan Morten gennemføre et samleje med hjælp fra Viagra.

Efter 10 behandlinger gennemfører han samleje uden brug af Viagra. Han indrømmer, at han var skeptisk i forhold til behandlingen med fokuseret shockwave. Jeg minder ham om, at han selv har en stor andel i succesen ved, at han har trænet fast 2 til 3 gange ugentligt i de sidste 10 uger. Grundet sin diabetes vil han muligvis have behov for opfølgende behandlinger med fokuseret shockwave. Det vil tiden vise.

Mød Mads på 38 år

Problematik: Mads har ingen morgenrejsning og har svært ved at holde rejsningen over længere tid, også når han sidder alene. I min samtale med Mads kommer det frem, at han fik en blodprop i hjernen for 8 år siden, hvor han mistede førligheden i højre side og evnen til at få rejsning. Mads træner 3 til 4 gange ugentligt og sover 5 til 6 timer. Han oplever i dag, at han har tendens til præstationsangst, når han er sammen med en kvinde.

Plan: Vi aftaler, at jeg skal hjælpe med at korrigere hans bækken, at han skal træne sin bækkenbund, få mere søvn og have behandling med fokuseret shockwave.

Resultat: Efter 5 behandlinger kan Mads gennemføre et samleje uden problemer og uden hjælpemidler. Han oplever, at den er stiv meget længere. Jeg forventer ikke, at Mads skal have flere behandlinger med fokuseret shockwave, hvis Mads opretholder at være seksuel aktiv.

Mød Henrik på 52 år

Problematik: Henrik har haft problemer med at holde rejsningen igennem de sidste 2 til 3 år. I samtalen kommer det frem, at han rent faktisk tror, at det har stået på i længere tid. Han har ikke været sammen med sin kone igennem de sidste 5 år af deres ægteskab. Nu har han mødt en ny kvinde, som han er meget glad for. Selv om de har forsøgt flere gange, er det ikke lykkedes for ham at få en rejsning, der kunne holde. Det er nyt for ham. Han fejler ikke noget, og har det ellers godt.

Plan: Vi aftaler, at han skal have behandling med fokuseret shockwave.

Resultat: Henrik modtager 3 behandlinger med fokuseret shockwave og skal hilse fra kæresten og sige tak! Jeg forventer ikke, at Henrik skal have flere behandlinger, hvis han opretholder at være seksuel aktiv.

Faktum er:

Det er meget normalt, at du på et tidspunkt i dit liv oplever, at du ikke kan få den op og stå i kortere eller længere perioder. Men du skal gøre noget ved det. Du skal ikke vente.

De hyppigste årsager til rejsningsproblemer er:

 • Åreforkalkning
 • Type 2 diabetes (gammelmandssukkersyge)
 • Præstationsangst

Alle tre årsager kan der arbejdes med, så de ikke spænder ben for en god og stabil rejsning.

Der er sjældent kun en årsag til rejsningsproblematikken. Når samspillet mellem problemerne viser sig, vil løsningen oftest åbenbare sig.

Der er lige så mange løsninger, som der er mænd med rejsningsproblemer. Derfor skal du søge hjælp hos en specialist.

Forfatteren til artiklen er: Per Andersen

Per Andersen, potensekspert Hercules & Co

Jeg hedder Per. Jeg ejer klinikken Hercules&Co. Jeg ved, at min behandling virker. Jeg har prøvet den på mig selv. Jeg ved, hvad der skal til. Det hele starter med en fortrolig samtale. Læs om min baggrund og mine uddannelser.