Er du en af de mænd, som oplever rejsningsbesvær? Føler du, det er svært at tale om? Måske endda så svært, at du ikke en gang vender det med din partner? Så er du er ikke alene. Seksuelle relaterede problemer er stadig et massivt tabu.
En dansk undersøgelse fra 2017 med deltagelse af 64.000 mænd og kvinder i alderen 15-75+ viser, at 80% af de adspurgte ikke har talt med deres forældre om seksuelle emner. Tilsvarende viser en engelsk undersøgelse fra 2020, at blandt de adspurgte mænd, som er gift eller i parforhold taler kun 29% med deres partner/ægtefælle om rejsningsbesvær.
Du er med andre ord slet ikke alene - hverken om at have rejsningsproblemer eller at have svært ved at tale om det.
Hvad er grunden til, at vi ikke taler om det?
Hvorfor er det svært at tale om, selv i et land som vores, hvor åbenhed og frisind er noget af det, vi bryster os af?
Det er bl.a svært, fordi det kræver mod at overvinde det personlige ubehag ved at starte snakken om potensproblemer. Derfor holder mange mænd sig tilbage.
Det gjorde jeg også selv.
Jeg var flov, og jeg anede ikke, hvordan jeg skulle tage hul på snakken. Jeg var bange for at blive kasseret af min partner eller at hendes syn på mig, som mand, skulle ændre sig.
Alene tanken om at sidde overfor en behandler med manglende forståelse for det helvede, det er at have rejsningsproblemer, og de konsekvenser der fulgte med personligt og i socialt, afholdt mig i lang tid fra at gøre noget ved det.
Derfor arbejder jeg i dag målrettet for at nedbryde tabuet og benytter enhver lejlighed til at tage hul på samtalen og snakken om rejsningsproblemer. For jeg ved, hvor vigtigt det er for mange mænds selvtillid, sexliv og parforhold. Første skridt er at tale om det enten med din partner, din læge eller en specialist.
Har du ikke hørt min podcast: Op og stå med Per & Nadjaliva, kan jeg varmt anbefale det. Her taler vi om rejsningsproblemer. Klik her, og kom til siden med alle episoder.
Et svært emne selv for professionelle
Jeg ved, at emnet er svært at tage hul på i behandlersystemet.
Det oplevede jeg selv - og det er, det samme jeg hører fra mændene som kommer i min klinik. De bliver også spist af med potensfremmende midler.
I mine øjne er det en symptombehandling. Det allervigtigste, når du oplever svingende eller manglende rejsninger er, at du finder årsagen til, hvorfor den ikke vil. Behandling med potenspiller kan sjældent stå alene.
Selv brugte jeg 5 år på at forstå, at mit problem var kommet for at blive, hvis jeg ikke selv gjorde noget ved det. I den periode var Viagra den eneste behandling jeg blev tilbudt både af egen læge og en specialist og endda af flere omgange.
Det var som at løbe panden mod en mur, og derfor brugte jeg et par år på at hanke op i mig selv. Herefter finkæmmede jeg internettet for mulige løsninger til rejsningsproblemer.
I dag ved jeg, hvorfor det kan føles som at løbe panden mod en mur at gå til lægen med problematikken.
Min læge og de færreste andre i sundhedsbranchen er ikke uddannet i at tale om seksualitet og rejsningsproblematikker. De kan ikke tale om sex og samliv. Derfor ender samtalen meget ofte ud i en recept eller en viderehenvisning. I tillæg har lægen ofte ikke tid nok til samtalen. Fordi det hele skal klares på 10 til 15 minutter. Det er ikke en klandring af lægerne, det er virkeligheden.
Det var sådan, jeg blev mødt. Og jeg ved, at mange mænd stadig mødes på samme måde. Det gør de, fordi det at tale om seksualitet og rejsningsbesvær kræver uddannelse og ikke mindst træning i at tale om. Og så kræver det også god tid, noget de praktiserende læger ikke har.
Når rejsningen svigter, er det også forbundet med tab af selvværd. Det kan komme til udtryk på mange planer: Som partner, sammen med vennerne, på job og til sociale arrangementer.
Derfor er samtale også nøglen i det gennemtestede og kvalitetssikrede behandlingsforløb, jeg tilbyder. Jeg har altid sat god tid af til dig.
Du kan tale med mig
I min klinik hjælper jeg dagligt mænd med at sætte ord på deres rejsningsbesvær. Det hjælper dem og mig til at lokalisere, hvor skoen trykker. På den måde kan jeg bedre hjælpe og finde den behandling, der lige netop hjælper den enkelte til at få rejsningen igen.
Jeg har som behandler og med min egen historie i bagagen arbejdet med rejsningsproblematikker siden 2003. Jeg var alene i processen, da jeg i sin tid opsøgte hjælp. Jeg oplevede, at det hele gik for hurtigt, og derfor var løsningerne også halvhjertede. Derfor er jeg grundig, når jeg hjælper dig. Jeg gør en indsats for at finde årsagerne til den manglende rejsning. Nogle kan have en oplevelse af, at det ikke går hurtigt nok, men jeg tør godt love, at vi med den grundighed og indsats skyder genveje til de løsninger, der virker for dig. Jeg ved, den viden jeg har kan hjælpe dig.
9 ud af 10 mænd oplever at få naturlig rejsning efter 3 til 6 måneder.
Det hele starter med en uforpligtende og fortrolig samtale. Jeg stiller alle spørgsmålene. Du skal blot sidde et sted, hvor du kan svare frit. Dine svar er med til at afklare, hvilke indvirkninger, der er i spil på din manglende eller svingende rejsning. I samtalen giver jeg dig et bedre overblik over din problematik. Du vil på den måde kunne forkorte din tid med rejsningsproblemer. Måske vil du også have gavn af behandling med fokuseret shockwave.
I min verden er der ingen grund til at slås med rejsningsproblemer længere end højst nødvendigt. Bestil en samtale med mig ved at trykke på knappen nedenfor.
Faktum er:
Rejsningsproblemer er meget mere almindelige, end du tror.
I den danske befolkningsundersøgelse Projekt SEXUS fra 2017-2018 havde 43% af seksuelt aktive 15-89-årige mænd oplevet rejsningsproblemer inden for det seneste år.
Rejsningsbesvær er tabu, fordi det er pinligt at tale om.
I en anden undersøgelse fra 2020 med deltagelse af 100.000 mænd i alderen 20 år og opefter, svarer mere end halvdelen af deltagerne, at de har svært ved at gå til læge og tale om rejsningsproblemer, fordi det er pinligt.
En af grundene til at mange frygter at tale om tabuer skyldes, at menneskets hjerne er udstyret med et frygtcenter, der hedder amygdala. Amygdala husker alle trusler gennem livet. Det hjælper os til at navigere i verden og undgå fare. Nogle ting var farlige, da vi var børn, men er ikke farlige for voksne. Men vores amygdala husker, at det var farligt dengang og giver derfor advarsler i vores system om fare. Enten ved at aktivere med adrenalin eller ved at lukke ned, alt efter den metode der blev brugt oprindeligt, da vi mødte faren første gang.
Forfatteren til artiklen er: Per Andersen
Jeg hedder Per. Jeg ejer klinikken Hercules&Co. Jeg var impotent. Jeg ved, hvilke følelser, der kan gøre det svært at tale om, og derfor gør det svært at handle på. I dag taler jeg om det hver dag. Jeg ved, hvad der skal til. Det hele starter med en fortrolig samtale. Læs om min baggrund og mine uddannelser.