Rejsningsproblemer

Når mænd oplever at have rejsningsproblemer, er der mange elementer, der kan være årsag eller medvirkende årsag.

Når den ikke vil, giver det spekulationer og tanker om: ”Hvad sker der?” og ”Hvad dælen gør jeg”?

Hvad er et rejsningsproblem - og hvornår er det et problem?

Læger og kliniske sexologer beskriver det som:

”Manglende evne til at opnå eller bevare en rejsning af tilstrækkelig kvalitet til gennemførelse af en ønsket seksuel aktivitet”.

En meget lang og snørklet beskrivelse af noget, der kan siges meget kort: ”Den vil ikke, som du vil. Og det er et problem”.

Hvordan får du potensen tilbage?

Jeg tror ikke, der hersker tvivl om resultatet af problemer med potensen – men det de færreste nok ved er: Hvor kan de finde information om årsager og løsninger til, hvordan de så får rejsningen tilbage.

Du er landet det helt rigtige sted. For det er det, jeg taler om i denne artikel. Der findes nemlig mange andre løsninger end potensfremmende midler. Ligesom der findes et utal af løsninger – findes der også et utal af årsager.

Skal du finde årsagerne, skal du lede indenfor 4 områder:

 • Det kropslige
 • Det psykologiske
 • Det sociale
 • Det relationelle

Din rejsning kan være påvirket af et område alene, men oftest vil der være tale om et sammensurium af flere områder, der spiller ind.

Det er det, som kan gøre det vanskeligt, nærmest umuligt at stå alene med. Derfor skal du søge hjælp.

Lad mig give dig nogle eksempler på, hvordan årsager kan resultere i rejsningsproblemer. Og hvordan løsninger kan resultere i, at den kommer til at virke igen.

Du skal nu møde 4 forskellige mænd, som alle er helt normale, og som tilsammen udgør et bredt udsnit af den danske mand.

Jørgen på 57 år troede, han kun havde tegn på rejsningsproblemer

Årsager til Jørgens rejsningsproblemer:
I min samtale med Jørgen beskriver han, at han har haft tegn på rejsningsproblemer gennem 10 år. I mine øjne har han ikke kun tegn på problemer – han har et decideret rejsningsproblem. Han kan ikke gennemføre et samleje. Heller ikke med hjælp fra Viagra. Endvidere fortæller han, at han har sukkersyge og har været meget inaktiv, fordi han har et dårligt knæ.

Det vil sige hos Jørgen, er der udelukkende tale om 1 område: Det kropslige.

Løsning:
Jeg behandlede Jørgens knæ med fysioterapi og instruerede ham i styrkeøvelser. Det resulterede i, at han blev mere fysisk aktiv. Sideløbende fik han behandling med fokuseret shockwave for sin rejsningsproblematik.

Resultat:
Jørgen og hans kone er i gang på lagnerne igen efter 3½ måned.

Ove på 78 år troede, at alderen var årsagen til hans rejsningsproblemer

Årsager til Oves rejsningsproblemer:
I min samtale med Ove, fortæller han, at han er overbevist om, at det er hans alder, der er hovedårsagen til hans rejsningsproblemer. Ove fortæller endvidere, at han de sidste 10 år har passet sin syge og nu afdøde kone. Nu har han mødt en ny og dejlig kvinde, men han kan overraskende nok ikke præstere sammen med hende. Han sover dårligt pga. nattetisseri, og han har ikke været intim og seksuel aktiv i mange år.

Det vil sige hos Ove, er der tale om 2 områder: Det kropslige og det psykologiske.

Løsning:
Behandling med fokuseret shockwave mindskede hans toiletbesøg om natten, hvilket gav bedre søvn. Behandlingen genskabte også sensibiliteten i og blodtilstrømningen til hans penis. Herudover fik han et program til at træne sin bækkenbund og en opfordring til at være så aktiv intimt og seksuelt, som muligt.

Resultat:
Ove er nu både intim og seksuel aktiv med sin nye kæreste, og det kunne han allerede efter 2 måneder.

Preben på 45 år kunne ikke gennemskue årsagerne til sit rejsningsproblem

Årsager til Prebens rejsningsproblemer:
I min samtale med Preben kommer det frem, at han træner 18 timer ugentligt. Derudover har han fuldtidsarbejde, børn og en ny kæreste. Han sover i snit 4 til 5 timer per nat. Han tænder på sin nye kæreste, men har alligevel ingen sexlyst, og den vil heller ikke blive ordentlig stiv.

Det vil sige hos Preben, er der tale om 3 områder: Det kropslige, det psykologiske og det relationelle.

Løsning:
Preben skal sætte fokus på restitution og mere søvn. Manglende søvn påvirker både gejsten og glæden. Han skal sørge for at få 7 til 9 timers søvn per nat, fordi han herved hjælper sin krop og psyke til at komme i balance. Ringe søvn medfører overdreven træthed. Også selvom sexlysten er til stede. Det kan resultere i, at din rejsningsevne er nedsat eller udebliver. Der er mange der i årevis sover mindre end de burde, og derfor oplever de ikke umiddelbart, at de er i søvnunderskud, fordi det er blevet en vane med for lidt søvn.

Resultat:
Søvn gavner helbredet og rejsningsproblemer. Efter Preben kom op på 7 timers søvn hver nat, blev han igen aktiv på lagerne. Så selvom der var 3 årsager til at han havde rejsningsproblemer og manglende lyst, skulle der kun en løsning til.

Niels på 42 år var stresset, det påvirkede hans rejsning

Årsager til Niels' rejsningsproblemer:
I min samtale med Niels kommer det frem, at han i en årrække har haft potensproblemer on/off. Hvor han nu oplever, at den er mere eller mindre væk hele tiden. Han arbejder meget i sin egen virksomhed. Han har mange kunderejser og kundemiddage. Det påvirker privatlivets fred, stemningen er dårlig derhjemme og den manglende rejsning hjælper heller ikke på det. Det hele påvirker hans livsstil negativt. Han får heller ikke motioneret og dårlig søvn er mere reglen end undtagelsen. Sidst han var hos sin læge viste målingen af hans blodtryk, at det var for højt.

Det vil sige hos Niels, er der tale om alle 4 områder.

Løsning:
Da Niels fik sagt sine udfordringer højt til mig, gjorde det det nemmere for ham at lægge en plan, der kunne passe ind i hans hverdag. Det blev kombineret med coachingsamtaler, der holdt ham på sporet. Herudover fik han teknikker til at få bedre søvn samt behandling med fokuseret shockwave. Disse tiltag gav ham rejsningen tilbage. Det vendte billedet både privat, arbejdsmæssigt og personligt fik han det fysisk og mentalt meget bedre.

Resultat:
Niels er igen herre i eget hus og dyrker regelmæssig sex med sin kone.

Står du i samme eller en lignende situation som Jørgen, Ove, Preben eller Niels?

Jeg kan hjælpe dig. Jeg tilbyder en uforpligtende og fortrolig samtale. Det fik de fire herrer også.

Jeg stiller spørgsmålene. Du skal blot sidde et sted, hvor du kan svare frit og uforstyrret. Dine svar er med til at afklare, hvilke årsager der spiller ind hos dig, og hvilken løsning eller løsninger der kan hjælpe dig.

Samtalen med mig har til formål at give dig et overblik over din problematik. Du vil på den måde kunne forkorte din tid med rejsningsproblemer. Selv brugte jeg 12 år på at finde årsager og løsninger.

Tryk på knappen nedenfor og udfyld formularen.

Hvor mange har rejsningsproblemer?

Faktum er, at vi hverken taler højt om årsager eller løsninger. Det er flovt – både at have rejsningsproblemer, men også at fortælle, hvad man har gjort for at få den igen.

Jeg har selv levet med rejsningsproblemer i 12 år. Jeg talte heller ikke om det de første mange år. Jeg var flov og følte mig ”defekt”. Det skabte frygt i mig, for hvad ville fremtiden bringe? Jeg var bange for, hvad der ellers fulgte med i ”faldet”?

I dag taler jeg om det dagligt, og statistikken siger, at hver anden mand over 40 år har rejsningsproblemer. Min egen overbevisning er dog, at der er langt flere, der lever med rejsningsbesvær end kun hver anden mand.

Jeg mener, det er hele 98% af alle mænd, der på et eller andet tidspunkt i deres liv oplever problemer med potensen enten enkeltstående, flere gange eller hele tiden.

Hvorfor svigter potensen dig?

Det forklares bedst ved, at jeg præsenterer dig for Kims historie. Så forstår du også hvorfor impotens og alder ikke altid hører sammen.

Kim er en ganske normal og repræsentativ mand på 55 år. Han er et klassisk eksempel på, at han pludselig får rejsningsproblemer.

I samtalen med mig, fortæller Kim, at han ikke havde problemer med rejsningen som ung. Dengang var han meget aktiv, sportslig og lidt af en charmør:

Kim fortæller: ”Jeg manglede ikke noget, hvis du forstår sådan en lille en”.

Han mødte sin kone (Lone), da han var sidst i 20’erne. ”Vi var som kaniner og kunne slet ikke holde nallerne fra hinanden”, fortæller han med øjne, der stråler.

Da han var 32 år, kom Rikke til verden, og 2 år senere kom Mads. Vi købte hus. Jeg havde i mellemtiden fået en mellemlederstilling, hvor der blev lagt langt flere ”interesse-timer” i udover den normale arbejdstid. Jeg var presset arbejdsmæssigt, og hjemme var det ikke mange timers søvn, jeg fik med 2 små unger. Livet stod på børn, arbejde og familieliv. Jeg havde slet ikke tid til mig selv. Jeg trænede mindre og i perioder slet ikke. Cyklen var udskiftet med en bil. Det var lettere med børnene. Maden var ikke altid topdollar, og der blev måske også nydt lidt for mange søde sager og et enkelt glas vin for meget. Det satte sit præg på figuren.

Alt i alt afspejlede vores ændrede liv sig i mindre tid til hinanden, mindre sexlyst og et sexliv der på det nærmeste var ikkeeksisterende i en årrække. Senere blev det til 1-2 gange om måneden.

Nu er børnene ”endelig” fløjet fra reden. Jeg vil gerne i gang igen med at være mere aktiv både i og udenfor sengen. Vi har de sidste år forsøgt at genoplive vores intime stunder, men nu vil sjoveren ikke, så derfor sidder jeg her hos dig: ”For hvad dælen gør jeg”?

Kims historie er helt normal.

Hans aktivitetsniveau og seksualitet var tonet ned til næsten nul. Livsstilen med arbejde, familie, børn, sofahygge og indtagelse af god mad og søde sager har sat sit præg på figuren. Vaner er vanskelige at ændre, og motivationen er svær at finde frem, for hvor skal han begynde.

Du kan ikke komme udenom det

Når jeg hjælper mænd, beskriver jeg oftest problematikken med den manglende rejsning, som et stort væltet træ, der spærrer hele vejbanen.

Du kan ikke køre uden om, men må fjerne forhindringen bid for bid. Det kræver oftest professionel hjælp.

Jeg hjalp Kim med at fjerne forhindringer bid for bid, og i dag har han et velfungerende sexliv.

Er du i tvivl om du har rejsningsproblemer, kan du undersøge hvor galt det står til i artiklen: Impotensproblem.

Hvad fremmer din potens?

Har du en ok rejsning eller ønsker du en bedre rejsning kan følgende være med til at fremme den:

 • Tung styrketræning er kendt for at fremme potensen i dagene efter.
 • Kredsløbstræning for hjerte, lunger og karsystem.
 • Søvn: Du skal have 7-9 timer frem til du er 65 år, herefter hedder det 7-8 timer.
 • Varieret kost og sund mad.
 • Rygestop.
 • Mindre alkohol.
Hvordan får du en hårdere rejsning?

Det kommer selvfølgelig an på, hvor du starter! For har du ingen rejsning, så skal du først til at lede efter årsagerne, og dernæst skal du prioritere, hvilke du griber fat i først.

Har du ikke rejsningsproblemer, kan du gøre din rejsning hårdere ved:

 • At træne din bækkenbund. I video nr. 2 på denne side får du 3 øvelser, jeg guider dig hele vejen.
 • At få behandling med fokuseret shockwave kan også give dig en naturlig hårdere rejsning.
 • Alternativ: Det er ikke en løsning, men nærmere en symptombehandling Du kan tage potensfremmende midler, men din rejsning vil ikke være naturlig, og det kan give et fejlagtigt billede af, hvad du som mand kan og bør præstere.
Forfatteren til artiklen er: Per Andersen

Per Andersen, potensekspert Hercules & Co

Jeg hedder Per. Jeg ejer klinikken Hercules&Co. Jeg ved, at min behandling virker. Jeg har prøvet den på mig selv. Jeg ved, hvad der skal til. Det hele starter med en fortrolig samtale. Læs om min baggrund og mine uddannelser.