Hercules&Co Behandling af impotens i København - Når rejsningen svigter, går det ud over både mand, kvinde og parforholder

Fri af skammekrogen: Her er meget af det om rejsningsproblemer, du ikke kan google dig til

Læsning: 5 minutter

Helt op til 98 procent af alle mænd oplever på et tidspunkt i deres liv, at rejsningen svigter. Alligevel er der nærmest ingen af os, der taler om det. Hvad det skyldes – eller hvorfor problemerne opstår.

Det skal vi gøre. For i et parforhold kan man sagtens vokse og bevare nærheden, selv når rejsningen falder.

Når rejsningen svigter, går det ud over både mand, kvinde og parforholdet. Der er nemlig dybe, svære, fysiske og følelsesmæssige aspekter, som påvirker. Der er dog en masse, du selv kan gøre, når rejsningsproblemerne opstår. Både som mand og kvinde.

Det mener kropsterapeut Tanja Løhndorf. Hun har produceret podcasten: ”Kan man vokse, når rejsningen falder” sammen med Per Andersen, der behandler impotens og rejsningsproblemer. Og her får du meget af alt det om rejsningsproblemer, du ikke kan google dig til.

Hvad kan påvirke potensen

”Podcasten fokuserer på de dybere og sværere aspekter af udfordringen med manglende potens. Vi kommer ind på hvilken livsstil, hvilke livsbegivenheder og følelsesmæssige tilstande, der kan rumstere og påvirke potensen. Og så taler vi også om, hvad læringspotentialet kan være – mand som kvinde”,fortæller Tanja Løhndorf.

Hun har selv været på en seksuel rejse i to parforhold, hvor der var problemer med potensen. Og det fortæller hun også om i podcasten. For en ting er, at der kan være nogle fysiske årsager bag rejsningsproblemer. Noget andet er de psykiske, de følelsesmæssige.

”Første gang vendte jeg det meget indad og tænkte: Er jeg for tyk? Tænder han ikke på mig? Anden gang handlede det mere om det følelsesmæssige, hvor jeg forsøgte at tale om det og rumme det. Men på grund af mange andre stressfaktorer prioriterede vi ikke nok at komme på den anden side, og jeg endte med at lukke ned for min egen seksualitet. Og det er noget af kernen i det her. For det er langt lettere at lukke ned for seksualiteten, end det er at åbne op for snakken, mærke og forholde sig til de svære følelser der er”, siger Tanja Løhndorf.

Det mener Per Andersen også.

”Det er meget vigtigt at fortælle sin partner, hvad det er, man hver især tænder på. Fokusere på de positive ting”, siger han.

Han har selv oplevet at blive impotent efter et voldeligt overfald. Det gav ham en følelse af mindreværd, ikke at være god nok. Og sådan oplever han i dag mange mænd, der har det.

PODCAST

Kan man vokse, når resningen falder?

Årsagerne til impotens kan være mange

”Der er mange mænd, der kommer i hemmelighed til mig i min klinik. Jeg tror ofte, det er sådan, at når man ikke kender årsagen til problemet, så vender man det mod sig selv og får en oplevelse af, det er en selv, der er problemet”, siger Per Andersen.

Sådan forholder det sig dog sjældent. Årsagerne til impotens kan være mange. Det kan være af helt fysiske årsager. Det kan være på grund af stress, en voldsom oplevelse, et chok, en sygdom. Men det kan også være af nogle dybereliggende årsager inde i os selv. Eller ved vores partner.

”Det er lettere at tage fat på problemer som manglende motion, dårlig kost og dårlig søvn. Et sværere skridt er at erkende, man har et problem og gøre noget ved det. Er der nogle svære følelser jeg løber fra? Hvad har jeg brug for? Hvad kan jeg lære? Og hvilken samtale skal jeg tage? Det er et sårbart sted for os”, siger Tanja Løhndorf.

Hun mener, at man skal tage ejerskab for sin seksualitet. Også når rejsningsproblemerne opstår.

”Man skal sammen som par skabe et rum til at være, hvem man er, når man er det. Når man(d) tør vise sin sårbarhed, så bliver man mere forbundet”, siger hun.

Sådan kan vi hjælpe dig

Hos os arbejder vi med en helhedsorienteret behandling af rejsningsproblemer og impotens. Primært arbejder vi med fokuseret shockwave-behandling. Det er en effektiv og mere naturlig måde at løse potensproblemer på – og der er ingen bivirkninger. Klik dig rundt her på vores hjemmeside, og bliv klogere. Og har du spørgsmål skal du endelig ikke tøve med at ringe til os på +45 30 12 46 64.

Luk