Hvad betyder det for parforholdet, når den ikke vil?

Rejsningsproblemer går ud over både dig, din partner og parforholdet. Du kan sagtens bevare nærheden i et parforhold, og få det til at vokse, selv når rejsningen svigter. Og heldigvis er der en masse, du selv kan gøre, hvis du oplever rejsningsproblemer.

Det har jeg talt med kropsterapeut, Tanja Løhndorf om i podcasten: "Fri af skammekrogen" i episoden: "Kan man vokse, når rejsningen falder".

Podcasten samler og videregiver vigtig viden om rejsningsproblemer og hvad det gør ved parforholdet, når den svigter.

Det er lettere at lukke af end at lukke op

I podcasten fortæller jeg om de dybere og sværere sider af udfordringen med manglende potens. Jeg kommer ind på hvilken livsstil, hvilke livsbegivenheder og følelsesmæssige tilstande, der kan påvirke potensen. Derudover kommer vi også rundt om, hvad læringspotentialet kan være – både for mænd og for kvinder.

Det er en kærlighedserklæring, når manden taler om sine rejsningsproblemer

Tanja ved, at rejsningsproblemer oftest skyldes fysiske årsager, men hun mener også, at det er vigtigt at se på de psykiske og følelsesmæssige årsager.

”Første gang vendte jeg det meget indad og tænkte: Er jeg for tyk? Tænder han ikke på mig? Anden gang handlede det mere om det følelsesmæssige. Jeg forsøgte at tale om det og rumme det. Men på grund af mange andre stressfaktorer prioriterede vi ikke nok at komme på den anden side, og jeg endte med at lukke ned for min egen seksualitet”

Citatet rammer kernen i den følelsesmæssige side af problemet, mener Tanja. Ifølge hende er det nemlig langt lettere at lukke ned for seksualiteten, end det er at lukke op for snakken og mærke og forholde sig til de svære følelser.

Det er jeg meget enig i. Det et er vigtigt at tale med sin partner for at få tanker og misforståelser afklaret. For situationen rammer både mand og kvinde, det er et fælles projekt. Oftest kan det ses som en kærlighedserklæring, når manden tør bringe problematikken på banen i forhold til sin partner.

Lige netop det kan du høre mere om i min egen podcast i episode 1: Per levede med rejsningsproblemer i 12 år og i episode 2: Per fortæller om, hvordan han hjælper og behandler mænd med rejsningsproblemer.

Jeg vendte det mod mig selv

Da jeg selv levede med rejsningsproblemer, vendte jeg det mod mig selv. Det er også det billede, jeg ser hos mange af de mænd, som kommer i min klinik.

I dag ved jeg, at når vi mænd ikke kender årsagen til problemet, er vi tilbøjelige til at tro, at det er os selv, der er problemet.

Årsager til impotens og rejsningsproblemer er mange. Det handler i mange tilfælde om mere og meget andet end dig, som mand.

Det vigtigste er, hvis du oplever rejsningsproblemer, at du gør noget ved det. Jo før, jo bedre. For jo større er sandsynligheden for, at du kan genvinde din potens, dit sexliv og din livskvalitet.

Faktum er:

Impotens og rejsningsproblemer kan skyldes forandringer i kredsløbet grundet åreforkalkning, diabetes eller arvævsdannelse. Tilstande som kan nedsætte blodomløbet i penis. Det gør, at rejsningen ikke er stabil og svigter.

Din livsstil spiller en stor rolle for din rejsning - motion, alkohol, rygning, arbejdspres, søvnmangel eller knas på hjemmefronten, kan give problemer med rejsningen.

Psykologiske tilstande som: Frygt, præstationsangst og det at være bange for ikke at være god nok er alle årsager til rejsningsproblemer.

En undersøgelse foretaget af EUA (European Association of Urology) i 2020 viser, at blandt mænd, der er gift eller i parforhold, er det kun 29% af de adspurgte, der taler med deres partner om rejsningsproblemer.

Forfatteren til artiklen er: Per Andersen

Per Andersen, potensekspert Hercules & Co

Jeg hedder Per. Jeg ejer klinikken Hercules&Co. Jeg ved, at min behandling virker. Jeg har prøvet den på mig selv. Jeg ved, hvad der skal til. Det hele starter med en fortrolig samtale. Læs om min baggrund og mine uddannelser.